26 sept. 2011

Sfaturi contra constipatiei pe timpul sarcinii


Majoritatea gravidelor au probleme de constipatie, mai mult pe masura ce sarcina progreseaza. Poti lupta impotriva acestei probleme punand in practica cateva masuri in ceea ce priveste dieta si trucuri simple…care chiar functioneaza.

Constipatia este una din cele mai comune neplaceri pe timpul sarcinii. Afecteaza aproape toate viitoarele mamici, in ultimele zile de gestatie.

Punctele cheie pentru evitarea constipatiei sunt 3: grija in alimentatie, avand o viata activa si facand exercitiu fizic (in cazul tau de tip moderat – inot sau plimbare – si intotdeauna atata timp cat ginecologul tau iti spune ca e in regula) in fiecare zi. Mai mult, este foarte important sa respecti orele de masa, dupa o rutina zilnica si astfel vei dobandi obiceiul de a merge la baie in fiecare zi, in acelasi timp.

TRUCURI CARE FUNCTIONEAZA

Expertii ne invata anumite trucuri concrete si usoare care dau rezultate bune in lupta cu constipatia:
  • Obisnuieste-te sa mananci regulat legume proaspete si fructe cu piele. Dar inainte de a face asta, trebuie sa le speli foarte bine.
  • Mananca cu regularitate cereale intgrale si leguminoase (fasole, linte, naut etc. foarte bogate in fibre) de doua – trei ori pe saptamana.

  • Gateste intotdeauna cu tehnicile cele mai lejere: la vapori, la cuptor, in wok sau la gratar.
  • Bea cel putin 2 litri de apa pe zi. Te va ajuta sa eviti retentia de lichide si va fi benefic pentru a pune in miscare tranzitul intestinal.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu