22 sept. 2011

Acidul folic: necesar pentru o memorie buna!


Pentru problemele de memorie este bine de urmata o dieta bogata in acid folic, si pentru ca atunci cand devenim adulti sa nu avem de suferit in ceea ce priveste functiile noastre cognitive, este mai bine sa o incepem acum.

Un studiu publicat recent in Olanda arata ca persoanele adulte care urmeaza o dieta bogata in acid folic prezinta mai putine deteriori ale memoriei precum si a agilitatii mentale.

Studiul s-a realizat pe persoane cu varste cuprinse intre 50 si 70 de ani, dandu-li-se o dieta bazata pe consumul de vitamina B9 (acidul folic), care se putea intalni in alimente, precum si in suplimente alimentare de 800 mg pe zi.

Pentru a afla care sunt alimentele pe care trebuie sa le iei in seama in dieta ta, se prezinta o lista ale alimentelor cele mai bogate in acid folic.


Cantitatile sunt in micrograme per 100 de grame din fiecare aliment:
Soia 230
              Naut 200
                           Fasole alba 130
                                                    Sfecla 95
                                                                   Sparanghel 85
                                                                                          Spanac 80
                                                                          Varza de Bruxelle 80
                                                              Nuci 75
                                                Alune 70
                                   Oua 65
 Paine integrala 60
                             Conopida 55
                                                    Andiva 50
                                                                      Roquefort 50
                                                                                            Fasole verde 45
                                                                           Rosii 40
                                           Pepene galben 30
                Portocale 24


Este important sa tinem cont ca prin procesul de fierbere se pierde destul de mult acid folic. Pentru a beneficia de toate proprietatile, cel mai bine ar fi sa consumam alimentele crude (cel putin cele care pot fi consumate in acest fel).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu