13 sept. 2011

Beneficiile chimenului pe perioada alaptarii

Chimenul este o planta care este usor de gasit si ne ofera numeroase beneficii. Este recomandata in special celor care sufera de gastrita pentru functia sa de tonic stomacal si capabil sa imbunatateasca digestia lenta.

Chimenul poate fi folosit in infuzii, combinat cu alte plante cu care imparte proprietati terapeutice cum este patlagina, chimenul dulce, coriandru, anason, musetelul sau menta; cateva dintre ele pentru ca sunt astringente si altele pentru ca sunt digestive.

Este foarte bine sa consumi chimen pe perioada alaptarii, ceaiurile de chimen ajutand in cresterea producerii de lapte matern. Cea mai buna forma de preparare este sa fierbi 10 – 20 grame de seminte de chimen recent rasnite intr-un litru de apa. Se bea o ceasca pe zi. Fara indoiala, pe timpul sarcinii nu se recomanda consumul acestor seminte pentru ca pot provoca contractii ale uterului sau pierderi.

Utilizarea si consumul de chimen trebuie sa fie moderat, de exemplu daca se utilizeaza intr-o mancare: in mari cantitati poate fi amar. Trebuie utilizat, dar cu atentie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu