23 sept. 2011

Biberoanele de policarbonat (plastic) versus biberoanele de sticla

                                                         
 
Biberoanele de policararbonat versus biberoane de sticla. Nu ati gandit niciodata in acesti termeni? Aproape ca nu se mai gasesc in comert biberoane de sticla? Ei bine…este timpul sa aruncam o privire si exact asta o sa facem in articolul de astazi.

Te lasa aproape fara grai ultimele investigatii recente realizate in Canada, care releva ca policarbonatul supus la temperaturi ridicate elibereaza o substanta chimica numita bisfenol A. Stirea a facut valva mare deoarece majoritatea recipientelor folosite de catre adulti si copii, la munca, la scoala (si pe care le incalzim cu naivitate la microunde) sunt facute din acest material.

Ideea este ca bisfenol A este capabil sa faca mult rau fiintelor umane la nivelul sistemului nervos central si endocrin. Biberoanele, dincolo de a le incalzi pentru a consuma lapte, sunt o problema simpla de igiena atunci cand ajung la temperaturi ridicate, inclusiv atunci cand le spalam in masina de spalat.

Ca sa nu fi coplesita, trebuie sa stii ca un numar mare de tari fac investigatii aprofundate – de exemplu, in Canada aceasta investigatie a avut un impact atat de mare in randul populatiei, ca autoritatile sanitare studiaza interzicerea acestor tipuri de biberoane. Si nu este unicul stat care a facut acest pas si dincolo de legi si decrete, tu intotdeauna ai posibilitatea sa iei initiativa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu