29 sept. 2011

Infectiile urinare in sarcina

Infectiile urinare sunt infectii bacteriene frecvente la toate femeile, inclusiv pe timpul sarcinii, de fapt, in acest moment infectiile tind sa se acentueze odata cu schimbarile care se produc in organismul femeii insarcinate, cu atat mai mult ca este ridicat nivelul de progesterona, dimensiunea uterului si alte probleme.

Modul de a controla infectiile tractului urinar este prin intermediul analizelor de urina care se includ in reviziile ginecologice. Daca s-a detectat infectia urinara se poate ajunge la tratamentul sau pentru a evita complicatiile in sarcina, iar daca nu este detectata atunci femeia poate sta linistita.

Exista mai multe tipuri de infectii urinare, fiecare in parte are particularitatile  si remediile sale:

1.   Cistita. O infectie a vezicii urinare care te trimite deseori la baie si provoaca mancarimi, frisoane sau durere.
2.    Bacteriile asimptomatice. Este vorba de o bacterie fara simptome dar in nici un caz absenta, iar daca nu se trateaza poate provoca o nastere prematura.
3.  Infectie a rinichilor. Este cea mai periculoasa dintre toate, si printre alte simptome poate da deasemeni febra, voma, etc.

Pentru evitarea infectiilor urinare trebuie luate precautii extreme prin conservarea unei maxime igiene, sa mergi la baie de cate ori ai nevoie, sa usuci bine zona, sa utilizezi lenjerie intima de bumbac, grija in relatiile sexuale, si sa bei multa apa.
Asta te va ajuta mult sa eviti infectiile urinare, desi uneori este inevitabil, asa ca iti ramane doar consultul medicului si tratamentul indicat, ceea ce in general prevede antibiotice cateva zile, dar cel mai important este sa stii sa o detectezi si sa o tratezi la timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu