27 sept. 2011

Calmeaza-ti nervii prin metode naturale!


Starile de nervozitate ne pot cauza diverse probleme. Simptomele cele mai frecvente sunt anxietatea, iritabilitatea, depresia, frica, lipsa de concentrare, palpitatii, transpiratie, insomnie, hiperventilatie, etc. Trebuie sa stim insa ca atunci cand ne aflam intr-o situatie stresanta, exista metode naturale pentru a calma nervii.

Ceaiuri: una din strategiile cele mai eficiente pentru a te relaxa, este sa bei ceaiuri de plante medicinale, cum ar fi musetel, menta, tei, hamei si frunze de piersic. Alte remedii naturale pentru calmarea anxietatii si reducerea tensiunii sunt decocturile pe baza de valeriana, Gotu Kola si sunatoare.

Aromaterapia: in acelasi timp, se poate aplica aromaterapia, o cale excelenta pentru calmarea nervilor. Puteti utiliza mirosul de coaja de portocala. Sau poti apela la floarea pasiunii, lamaie sau lavanda, toate fiind foarte relaxante pentru sistemului nervos.

Preparate medicinale: daca pui doua linguri de miere si o lingurita de nucsoara intr-o cana cu suc de portocale, vei obtine o potiune agradabila care te va elibera de toata anxietatea. De asemeni, doua cesti de telina cu doua cepe date pe razatoare, amesteca-le cu orie tip de salata.

Bai cu apa calda: intr-o cada cu apa calda, pune un sfert de ceasca de bicarbonat de sodiu si un varf de cutit de ghimbir. Aseaza-te comod si incearca sa te relaxezi lasandu-ti mintea libera si bucura-te de atingerea apei. Daca iti vei acorda o jumatate de ora si vei face asta cu regularitate, nu numai ca starea de nervozitate va dispare, dar toata saptamana corpul tau va fi in cele mai bune conditii.
Doar incearca metodele de mai sus si vei simti cum calmul si starea de liniste si pace se vor instala in mintea ta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu