22 iul. 2011

Tortilla de patatas

Originara din Spania si una din mancarurile preferate de iberici si nu este greu de inteles…S-ar putea traduce “omleta cu cartofi”; este relativ usor de facut si absolut delicioasa!

Ingrediente:
*      500 gr cartofi vechi
*      4 oua mari sau 5 mai micute
*      2 dinti usturoi
*      o ceapa mica
*      aproximativ 2 pahare ulei masline
*      sare


  1. Curata cartofii – taiati felii pe rotund si fin.

  1. Pune la prajit in primul rand usturoiul cu coaja cu tot, apoi adauga cartofii asezati cu grija, in straturi.

  1. Taie ceapa in bucati maricele.

  1. Bate ouale intr-un castron.

  1. Mesteca cu grija in cartofi si cand vezi ca incep sa se desfaca adauga ceapa si scoate usturoiul.

  1. Dupa ce s-au facut cartofii (fara sa ii arzi), scurge-i de ulei si pune-i in castronul cu oua. Adauga sare si mesteca bine.

  1. Pune totul in tigaie. Incerci usor cu furculita si cand vezi ca s-a rumenit pe dedesubt,     trebuie sa o intorci cu ajutorul unei farfurii plate, si lasi sa se prajeasca si pe cealalta parte.

Rezultatul arata asa:

                                                                                

                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu