Originara din Spania si una din mancarurile preferate de iberici si nu este greu de inteles…S-ar putea traduce “omleta cu cartofi”; este relativ usor de facut si absolut delicioasa!
Ingrediente:
500 gr cartofi vechi
4 oua mari sau 5 mai micute
2 dinti usturoi
o ceapa mica
aproximativ 2 pahare ulei masline
sare
- Curata cartofii – taiati felii pe rotund si fin.
- Pune la prajit in primul rand usturoiul cu coaja cu tot, apoi adauga cartofii asezati cu grija, in straturi.
- Taie ceapa in bucati maricele.
- Bate ouale intr-un castron.
- Mesteca cu grija in cartofi si cand vezi ca incep sa se desfaca adauga ceapa si scoate usturoiul.
- Dupa ce s-au facut cartofii (fara sa ii arzi), scurge-i de ulei si pune-i in castronul cu oua. Adauga sare si mesteca bine.
- Pune totul in tigaie. Incerci usor cu furculita si cand vezi ca s-a rumenit pe dedesubt, trebuie sa o intorci cu ajutorul unei farfurii plate, si lasi sa se prajeasca si pe cealalta parte.
Rezultatul arata asa:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu