20 iul. 2011

Nu face baie dupa ce mananci!


Este vara si trebuie sa acordam o mare importanta procesului de digestie, inainte de a ne gandi sa facem un dus sau sa ne scaldam in apa. Este vorba despre o tulburare care apare datorita diferentelor de temperatura dintre piele si apa.
Nu intra in apa subit, in timp ce esti in procesul de digestie; sangele care se afla concentrat in tubul digestiv se deplaseaza foarte repede la alte organe, cum este si pielea, pentru a contoriza schimbul de temperatura care s-a produs. Aceasta lipsa de irigare a sangelui in sistemul digestiv este cauza blocarii digestiei, desi asta se poate intampla de asemeni cand nu are loc digestia, iar scufundatul dintr-o data in apa rece dupa ce ai stat in soare sau dupa ce ai facut efort fizic, poate provoca aceleasi simptome.

Ameteli, transpiratie excesiva, greata si mai ales lesinul sunt simptomele unei astfel de tulburari si riscul este sa pierzi constiinta in apa, iar nevazand nimeni, te poti ineca.
Daca ai stomacul plin, asteapta doua ore inainte de a intra in apa, si in orice caz, fa-o intotdeauna treptat – astea sunt precautiile pe care trebuie sa le iei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu