7 iul. 2011

10 motive ca sa folosesti uleiul de masline

1. Usureaza digestia. Ajuta in digerarea alimentelor, evitand aciditatea si constipatia. Previne formarea ulcerului, datorita unei pojghite care se formeaza in stomac.

2. Da calculii biliari afara. Ajuta in golirea veziculei biliare prevenid formarea de calculi biliari.

3. Scade colesterolul. Creste nivelul de colesterol “bun” si il scade pe cel “rau”.

4. Evita blocajele in circulatie. Ajuta la dilatarea vaselor sangvine, evitand formarea de coagulari de sange.

5. Oase puternice. Evita dezmineralizarea oaselor si colaboreaza in cresterea lor ajutand la absorbtia de calciu, fosfor, magneziu si zinc din alimentatia pe care o insoteste.

6. Nu vrea sa imbatranesti. Este bogat in vitaminele A, D, K si in special E, insarcinata cu intinerirea organismului…ca sa nu te oxidezi.

7. Regleaza tensiunea ta. Ajuta in controlul tensiunii arteriale in cazurile de hipertensiune.

8. Previne cancerul de san. Un consum zilnic echivalent a 3 linguri zilnice reduce mai mult de a treia parte riscul de a face cancer la san.

9. Stie despre diabet. Consumul sau reduce nivelul de glucoza in sange, ajutand persoanele diabetice sa scada necesitatile de insulina.

10. Protejeaza inima ta. Utilizarea sa in mod frecvent scade riscul de infart.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu