26 iul. 2011

Algele marine comestibile


Desi nu sunt usor de gasita in Romania iar consumul lor este scazut, trebuie sa faci un efort sa le cauti in supermarketuri sau magazine naturiste, si sa le introduci in dieta ta.
Doar cu o lingura pe zi asiguram organismului toate mineralele si oligoelementele indinspensabile pentru un metabolismo celular corect.

Limfomul este un cancer al sistemului imunitar care ar putea fi tratat cu ajutorul extractelor din alge marine. Acestea contin fucoidan, un sulfat polizaharidic, care are activitate antitumorala.
Cercetatorii au descoperit (desi exista precautii) ca extractul de alge inhiba sau opreste cresterea de linii de celule ale limfonului si lasa intacte celulele sanatoase.

Alte descoperiri asigura ca, consumul de un anumit tip de alge marine, ajuta in reducerea absorbtiei grasimilor pana la 75%, iar intr-un viitor nu indepartat se va converti intr-o noua metoda pentru lupta impotriva obezitatii.

Un studiu clinic afirma ca algele marine ar putea scade simptomele osteoartritei pana la 52%. Pacientele care au luat extract de alge timp de 12 saptamani au avut mai putine dureri si rigiditate.

Expertii asigura ca va fi alimentul viitorului si ne va vindica de multe boli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu