15 iul. 2011

Avocado

Pulpa acestui fruct este bogat in grasimi sanatoase.
Daca ai probleme de inima sau pur si simplu iti place sa ai grija de tine, avocado nu ar trebui sa lipseasca din meniurile tale saptamanale. Acest fruct are din abundenta grasimi bune pentru inima, in special acid oleic, in acelasi procentaj ca si uleiul de masline. Pentru asta este recomandabil in prevenirea aparitiei problemelor cardiovasculare, cum ar fi arterioscleroza (lipsa flexibilitatii peretilor arteriali), angina pectorala sau infartul miocardic.

Desi pulpa sa untoasa si bogata in grasimi pare sa índice contrariul, avocado este un aliment ce se poate (ar trebui)  include in orice dieta de slabire. Este satioasa si are un usor efect laxativ datorita fibrelor pe care le contine. Mai mult, este bogat in minerale cum ar fi potasiul si magneziul, si in schimb este sarac in sodiu, ceea ce ajuta in evitarea retentiei de lichide.

Cercetatorii au descoperit ca este bogat in luteína, al carei efect protejeaza vederea si ajuta in prevenirea cataractei. Tot aceasta substanta ii confera acestui fruct efecte de prevenire ale cancerului de prostata. Analizele de laborator au demonstrat ca luteína scade inmultirea celulelor de cancer de prostata cu 25%.

Pont:
Odata taiata consum-o pentru ca pulpa sa se inegreste repede. Daca nu o poti manca in graba, stoarce lamaie si inveleste-o cu o folie de plastic, inchizand bine ca sa nu ia aer.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu