25 iul. 2011

Cauzele caderii parului proaspetei mamici

Multe femei care au devenit de curand mamici, pot remarca faptul ca dupa ce au nascut le cade parul. Sa aflam ce se intampla si ce remedii exista.

Schimbarile hormonale care se produc in timpul sarcinii si, in special, cresterea nivelului de estrogen din sange, pot contribui la formarea unei etape normale de cadere a parului. Dupa nastere, din cauza scaderii estrogenului, mamicile incep a pierde mult par, fara ca acest lucru sa fie ingrijorator.

În ceea ce priveşte suplimentele de vitamine si minerale specifice, pentru a preveni pierderea parului, este adevarat ca poate reduce caderea parului în parte, dar nu-l poate preveni complet pe termen scurt.
Dupa nastere, sunt necesare cam sase luni pentru ca ciclul vital al parului sa isi recupereze ritmul obisnuit, care alterneaza fazele de cadere cu fazele de crestere.
Doar daca parul continua sa cada dupa cele sase luni de zile, se pot realiza analize de sange pentru a verifica functionalitatea tiroidei. Intre timp, se poate urma o dieta variata si echilibrata, introducand carne, peste si multe legume. In aceste alimente, exista substante care favorizeaza si vitalizeaza activitatea bulbului pili, de care depinde cresterea si regenerarea parului.

Alimente care ne ajuta:
*       Fruct de anghinare – mai exact coada acesteia, se curata si se mananca cruda. Avand numeroase proprietati benefice organismului (detoxifiant al sangelui, scade colesterolul, stimuleaza bila etc.) in cazul de fata, hraneste foliculul firului de par.


*      De asemeni trebuie consumat castravete care contine zinc si trebuie mancat in fiecare zi pentru a avea par si unghii pline de vitalitate.

*      Consuma mazare -  contine vitamina B1

*      Ridiche – contine fier


*      Clateste parul cu otet de orez sau otet de mere. Dupa ce spalam parul pune 2-3 linguri de otet in apa (e bun dezinfectant), si aplica prin masaj. Mentine-l in acest fel timp de 20 de minute acoperind capul cu un prosop.
Otetul hraneste si stimuleaza cresterea parului, este bun de asemeni daca ai dermatita (afectiune a pielii, in cazul de fata a scalpului) pentru a dezinfecta si pentru a ajuta la caderea cojilor. La fel de util este si pentru parul gras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu