26 oct. 2011

Sfaturi privind pregatirea sarcinii

Trebuie sa consulti medicul trei luni inainte de a ramane insarcinata pentru a face o verificare generala si a incepe sa consumi acid folic si vitamine.

Sarcina trebuie sa fie considerata ca un proces natural, in care femeia se bucura de asteptarea bebelusului, impreuna cu partenerul sau de o maniera relaxata, linistita, fara socuri sau riscuri.
Si cel mai bine este ca totul sa fie dinainte bine planificat, deoarece este spre buna dezvoltare neurologica si motorie a copilului, inca dinauntrul uterului.

Asadar:
·        Du-te la medic:  daca te gandesti sa ramai insarcinata, atunci in primul rand trebuie sa mergi la medic cu cel putin trei luni inainte sa ramai insarcinata,
pentru a incepe pregatirile si testele specifice si consumul de acid folic si vitamine pentru a evita prejudiciile bebelusului.
  • Evita sa lasi lucrurile pentru ultimul moment. Este linistitor sa anticipezi la ce medic vei merge, de asemeni sa alegi un pediatru, asa cum trebuie sa cunosti si spitalul unde vei da naste.

  • Adopta obiceiuri sanatoase. Este fundamental chiar inainte de a ramane insarcinata sa ai o dieta sanatoasa, cu un continut scazut in grasimi, sare si zahar, eliminand bauturile cu cafeina si cele alcoolice; este obligatoriu sa te lasi de fumat.

  • Practica exerciutiu fizic. Este mai mult decat benefica practicarea de exercitii usoare cum ar fi mersul sau inotul, in special cand sarcina este deja inaintata.

  • Evita riscurile. De la inceputul pana la finalul sarcinii, nu trebuie sa te agiti, sa faci efort in exces, inclusiv trebuie sa eviti situatiile tensionate care ar putea afecta buna dezvoltare a fatului.

  • Simte-te confortabil. Pe cat este posibil poarta incaltaminte comoda si cu un toc nu inalt si lat; de asemeni hainele trebuie sa fie lejere, de preferat materialele naturale cum ar fi bumbacul.

  • Odihneste-te suficient. Somnul pe timpul noptii este esential in orice etapa, atat pentru bebelus cat si pentru mama, si daca pe masura ce sarcina avanseaza   nu se prezinta inconveniente, se recomanda situarea pe partea stanga si a nu dormi cu fata in sus, pentru ca greutatea uterului impiedica irigarea corecta a organismului cu sange, atat pentru copil cat si pentru mama. Odihna include si momentele in care stai asezata, in special in al doilea trimestru de sarcina in care trebuie sa tii picioarele ridicate pentru a evita sau diminua umflarea acestora, dar nu abuza de asezatul in scaun sau fotoliu.

  • Ce fac cu animalul meu de casa? Evita contactul in mod regulat cu acesta pentru a evita riscul unor posibile alergii; daca ai un caine sau o pisica acesta poate reveni atunci cand bebelusul si-a dezvoltat suficient mecanismele de aparare, dar oricum trebuie sa iti consulti medicul ginecolog iar mai apoi pediatrul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu