21 oct. 2011

Scaderea tensiunii arteriale in timpul sarcinii

Una dintre problemele preocupante in timpul sarcinii este tensiunea, si asta pentru ca daca tensiunea este mare poate da nastere multor complicatii care pot duce la consecinte fatale. Dar ce se intampla cand tensiunea in timpul sarcinii scade?

Tensiunea mica, numita si hipotensiune, este ceva normal in timpul sarcinii, de fapt este unul dintre simptomele cele mai frecvente si poate aparea in multe ocazii din cauza ametelilor care au loc in timpul sarcinii. Este o neplacere comuna dar nu este deloc ingrijoratoare.

Acest lucru inseamna ca nu se intampla nimic daca ai tensiunea mica in timpul sarcinii, de fapt este comun, desi fara indoiala ca trebuie consultat un medic pentru a nu exista nici un dubiu si a nu aparea nici un fel de complicatie.

Spre deosebire de hipertensiunea arteriala, tensiunea scazuta in sarcina este doar o neplacere. Singurul lucru pe care trebuie sa il faci este sa ai grija de tine si sa ai o viata sanatoasa. Nivelurile normale sunt de 120 maxima si 80 minima, desi nu se intampla nimic daca regasim 90 maxima si 60 minima. Daca tensiunea este exagerat de mica trebuie consultat medicul, la fel daca este mare.

Trebuie sa ai in vedere ca, desi exista oscilatii ale tensiunii in timpul sarcinii, de multe ori tensiunea mare sau mica poate fi provocata dintr-o cauza pe care trebuie sa o afli, dar mai ales trebuie sa o tii sub control pe tot timpul sarcinii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu