25 oct. 2011

Amigdalita si tratamentul acesteia.


Amigdalita este o boala care afecteaza in special copiii. Apare frecvent in timpul iernii si consta in inflamarea amigdalelor.

In general este produsa de bacterii interne sau externe printre altele, desi cauza este virala.

Microbii care favorizeaza aceasta boala sunt streptococii si tind sa afecteze organismele cu un sistem scazut de aparare cum este cazul copiilor, care inca nu si-au dezvoltat toata rezistenta.

Amigdalele sunt doua glande situate la nivelul gatului, care au rol de aparatori ai organismului impotriva substantelor straine care circula in sange.

Amigdalita este o infectie sau o inflamatie a uneia sau a ambelor amigdale, care cateodata pot duce la complicatii severe ca febra sau chiar pierderea vocii.

De obicei se prezinta cu durere in gat. Amigdalita virala poate aparea cu o durere brusca in gat, si intensa pe masura ce incepi sa inghiti alimente. Mai mult, saliva este uscata, inrosirea amigdalelor si faringelui putand da mancarime si febra. Pe de alta parte, se observa cresterea volumului ganglionilor.

Fara indoiala, in amigdalitele bacteriene simptomele sunt mai grave, placile au culoare alb galbui si tind sa se umple de puroi. De asemeni febra mare, tuse seaca, conjunctivita, inrosirea amigdalelor si se poate agrava cu boli eruptive ca pojar, rubeola, varicela si scarlatina.

 

Cauzele amigdalitei

Se remarca faptul ca printre principalii factori ale aparitiei acesteia sunt constipatia cronica si putrefactia intestinala permanenta care apar in unele organisme la adulti, pentru ca microbii din aceste organe, sunt cei care se urca pana in gat producand o inflamare severa a amigdaleleor.

Cand se produce o astfel de infectie, starea de rau poate ataca atat copiii cat si adultii in orice anotimp al anului si nu doar in anotimpurile reci.

La copiii mai mici de doi ani, amigdalita este cauzata de virus. La copiii mai mari este cauzata de bacterii.

Fara indoiala, pana nu demult se credea ca unica forma de contactare a acestei boli era pe cale externa sau orala, adica prin consumarea alimentelor infectate cu bacteria in cauza sau contactul cu locuri contaminate.
Totusi, investigatii recente au demonstrat ca acestia nu sunt singurii factori care produc amigdalita.

 

Siptomele amigdalitei


Printre cele mai importante simptome:

-         Durere intensa de gat
-         Stare generala de rau
-         Dureri de cap
-         Inghitirea dificila a alimentelor
-         Durere de urechi
-         Cresterea dimensiunii ganglionilor cervicali.

 

Tratamentul amigdalitei


Inainte de a incepe tratamentul, se face o igiena intestinala, prin intermediul clismelor sau laxativelor. Opinia generala a persoanelor naturiste este ca trebuie incercata pastrarea amigdalelor, incercand terapii pana la ultima posibilitate. Lipsa amigdalelor, in anumite cazuri, predispune la contactarea faringitei cronice, semnificand de asemeni scurtarea vietii, pentru ca modifica functia digestiva.

Alimentatia pe timpul tratamentului la micul dejun si masa de pranz trebuie sa fie bazata pe consumul de suc de fructe ca: papaya, mandarine, lamai, portocale, etc.
La pranz trebuie consumate din abundenta salate crude si supe de legume. De asemeni, sa nu lipseasca cerealele si leguminoasele (linte, mazare, naut, soia, fasole).
De evitat carnea, mezelurile si orice viciu de gen bauturi alcoolice, bauturi cu gaz sau tigari; cu atat mai putin nu trebuie consumate oua sau paine alba.

 

Remedii naturale


Primul lucru pe care trebuie sa il avem in vedere este ca pacientul sa un raceasca astfel incat toate ferestrele si usile sa fie inchise.

Sa nu consume bauturi reci si nici sa nu fie imbracat cu haine in exces.

Pe timpul bolii pacientul trebuie sa consume din abundenta ceai de coada calului, anason, musetel, adaugand cateva picaturi de zeama de lamaie. De asemeni se poate face gargara: intr-un pahar cu apa calduta pune zeama de la o lamaie, o lingura de miere si un sfert lingurita sare. Repeta procesul de patru – cinci ori pe zi.

Pe timpul noptii se beau una – doua cani de apa medicinala pe baza de musetel, coada calului, urzica sau lamaie. Temperatura corpului trebuie tinuta sub control iar daca urca mai mult de 38 de grade, se vor aplica carpe umezite in apa rece pe frunte, axile, incheieturile mainilor si picioarelor, glaznelor. Apoi se va acoperi cu cerceafuri uscate pentru a transpira.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu