20 oct. 2011

In timpul sarcinii consuma fier

Fierul este important in sarcina pentru ca este bogat in substante hranitoare si important pentru o dieta echilibrata.

In timpul sarcinii, dar si al alaptarii, este necesar ca viitoarea mamica sa aiba o dieta zilnica echilibrata, in care sa fie incluse multe substante nutritive importante, una dintre ele fiind fierul.

Fierul este important in special pentru a evita anemia in sarcina. Trebuie consumata o cantitate aproximativa de 27 miligrame de fier pe zi, care pot fi partajate in diferite alimente ce contin acest component.

Ar trebui sa fie consumate alimente bogate in fier cum sunt carnea, pestele, ouale, etc. De asemeni trebuiesc consumate alimente care contin fier si sunt de origine vegetala, cum sunt leguminoasele printre care lintea, si mai ales spanacul si anghinarea.

Alimentele cele mai bogate in fier sunt: scoicile, cerealele integrale, viscerele cum ar fi ficatul de vaca, leguminoase cum ar fi soia boabe sau lintea, legumele verzi si carnea.

Absorbtia fierului poate fi imbunatatita, in special fierul din alimentele de origine vegetala cu alimente bogate in vitamina C. Se pot lua suplimente bogate in fier, intotdeauna sub supravegherea medicului si cu recomandarea acestuia.

Fierul este foarte important in orice moment, dar in special in timpul sarcinii, pentru ca este vorba de sanatatea a doua persoane care trebuie sa se ingrijeasca pentru a evita orice neplacere pe care ar putea-o cauza carenta acestuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu