5 oct. 2011

Scade trigliceridele in mod natural

Trigliceridele sunt molecule lipidice sau de grasime, prezente in fluxul sanguin, cauzate de digestia alimentelor grase care apoi elibereaza trigliceridele catre sange.

De asemeni se produc in ficat, care este capabil sa transforme orice sursa de calorii in trigliceride. Inclusiv, poate transforma trigliceridele in colesterol.
Pericolul cel mai mare este ca predispune la riscuri cardiace datorita faptului ca impiedica trecerea fluxului de sange prin sistemul sanguin.

Cauzele cresterii trigliceridelor poate fi: excesul de greutate, aportul crescut al consumului de calorii provenite din excesul de zahar si alcool, medicamentele cu steroizi, hormoni sau diuretice; persoane cu diabet, hipotiroidism, boli ale rinichilor sau ficatului.
Toti acesti factori duc la un numar al trigliceridelor ridicat. Nu trebuie exclus nici factorul genetic.

Pentru a scadea trigliceridele, cel mai important este practicarea exercitiilor fizice zilnic si consumul moderat de mancare.
Dieta trebuie sa fie scazuta in grasimi, cum este carne macra, pui fara piele, peste, sau o dieta vegetariana saraca in grasimi.

Ulei presat la rece

Uleiurile utilizate trebuie sa fie presate la rece, trebuie sa scrie pe eticheta. Acestea pot fi de in, floarea soarelui, soia, porumb, masline. Uleiurile comerciale de consum comun nu sunt bune, asta pentru ca sunt incalzite in prealabil, pierzandu-si astfel beneficiile.

Pentru scaderea trigliceridelor, de asemeni, incearca sa nu consumi produse lactate. Produsele lactate nu contin colesterol in sine, dar pot da reactii mai ales de intoleranta, iar conform cu unele teste, fac tratamentul mai difícil.

In functie de etnie, reactiile pot fi mai mult sau mai putin crescute. Pentru majoritatea de origine asiatica productele lactate nu sunt compatibile cu modul lor de alimentare, pentru ca consumul de lapte de vaca nu exista in istoria lor, in principal pentru ca nu existau bovine pe continentul respectiv, cu exceptia Indiei.

Evita excesul de faina alba sau rafinata, si inlocuieste-o cu cea integrala. Se poate manca in cantitati mici dar renunta la prajiturile si biscuitii care contin grasimi.
Fainii albe sau rafinate i s-au atribuit multe dintre noile boli, incluzand stres, cancere noi, colon iritabil, obezitate, alergii, diabet si multe altele.

Este indicat usturoiul

Este recomandabil consumul de unul – doi dinti de usturoi pe zi, pentru a stabili niveluri normale si scaderea trigliceridelor.

Semintele de in simple sau in amestec cu fructe, sunt o optiune foarte buna.

Lecitina de soia este alta optiune  excelenta pentru eliminarea trigliceridelor, in acelasi timp cu cresterea colesterolului bun.

Trebuie limitat sau eliminat consumul de alcool, la fel si grasimea de provenienta animala, se include untul, smantana, inghetata, si toti acizii grasi trans in care ingredientele au fost partial hidrogenate.

Minunatii fulgi de ovaz

Ovazul este de asemeni minunat, are proprietati considerabile in scaderea trigliceridelor, colesterolului si tratamentul ficatului gras.
In acelasi timp are proprietati pentru tratamentul hormonal si preventiv contra cancerului.

Exercitiul moderat

Exercitiile nu trebuie sa fie facute pana la epuizare, sunt suficiente cele de tip aerobic. Mersul pe jos, alergarea usoara, mersul pe bicicleta, practicarea unui sport poate fi suficient, dar trebuie facut zilnic, pentru 30 – 40 de minute.

Daca se duce o viata echilibrata, cu exercitii fizice zilnice, cu odihna si liniste, nu trebuie sa existe griji pentru nici un fel de complicatie.

In orice caz, trebuie consultat medicul, tot ceea ce apare in acest articol reprezinta notiuni informative.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu