31 oct. 2011

Psoriazis. Tratamente.

In fiecare moment si minut al vietii aflam de aparitia unei noi boli, unele dintre ele putand fiind cauza cresterii poluarii mediului.

Una dintre bolile cauza al acestui fapt, ca si alimentatia nesanatoasa si lipsa necorespunzatoare de nutrienti este psoriazisul, care se caracterizeaza prin inflamatie cutanata, prezentand de asemenea mancarimi, inrosirea pielii si vizibile descuamari.

Pe de alta parte, trebuie sa se stie ca aceasta boala nu are nici o legatura cu cancerul de piele, cercetatorii in medicina o relationeaza cu o tulburare genetica, asa cum in registrul familiar se prezinta ca o infectie.

Aceasta boala, apare in mod neasteptat, aparand in intervalul de varsta 15 si 35 ani, fiind mai frecvent la femei.

Dupa articole de investigatie relationate cu boala, se poate spune ca, apare in mod accidental la celulele cutanate ale partilor corpului ca: coate, unghiile mainilor, pielea capului, putand ataca inclusiv toate celelalte parti ale corpului, asta atunci cand nu se urmeaza un tratament adecvat si imediat.

Exista cauze diverse ale psoriazisului, dar in principal, se relationeaza cu un defect in sistemul imunitar, adica, o crestere anormala a mitozelor in celulele epidermice.

Simptomele psoriazisului


-         prezenta uneia sau mai multor zone rosii ce prezinta descuamari ale pielii
-         umflarea articulatiilor
-         anomalii ale unghiilor
-         prurit constant

Factorii care genereaza psoriasis


-         consumul constant de medicamente antiinflamatorii pentru artrita (boala a oaselor);
-         inflamatii sau infectii ale gatului;
-         lipsa soarelui produce uscaciunea pielii, in general in anotimpurile reci;
-         alimentatie cu exces de lactate si carne rosie;
-         stres, nervozitate si posibile traume psihologice;
-         lipsa contactului cu natura.

Tratamentul psoriazisului

Medicina naturala astazi este vazuta ca o mare alternativa contra problemelor, in continuare fiind prezentata o serie de complemente nutritionale care pot combate aceasta boala:
  • Antioxidanti: este important sa stim ca vitaminele A si C plus zincul, sunt foarte importante in regenerarea pielii si calitatea vietii. Vitamina A distruge incet incet poli aminele care sunt compusi ce elibereaza psoriazis.
  • Armurariul (Silybum marianum): importanta sa consta in faptul ca tinde sa reduca proliferarea excesiva prezenta in celulele pielii, ajungand sa imbunatateasca functionarea ficatului.
  • Uleiul de peste: cine are aceasta boala tinde sa reduca omega 3 in corp, astfel ca uleiul de peste contribuie la crestrea nivelurilor de omega 3.
Una dintre manierele cele mai eficiente de a avea un corp sanatos si cresterea calitatii vietii, consta in curatarea si purificarea sangelui si a ficatului.
Consumul si aplicarea de germinatii si aloe vera sunt cateva dintre plantele care pot contribui la sanatate. In continuare cateva plante care reusesc sa evite cresterea psoriazisului:
  • Aloe vera: se aplica pe partea infectata sub forma de creme.
  • Apa de mare: cantitatea de minerale pe care o contine contribuie la vindecarea acestei boli; procedeul consta in spalarea de 2 – 3 ori pe zi zonele infectate.
  • Uleiul de ricin: puterea sa de vindecare functioneaza prin aplicarea acestuia pe partile afectate.
  • Germinatii: marea putere de regenerare celulara este fundamentala pentru tratamentul naturist.
Este important sa se stie cunoasca utilizarea medicinii naturale, deoarece excesul sau poate genera dezechilibre in organism. Iata in continuare o lista de activitati pe care le poti urma si care pot contribui in obtinerea de rezultate satisfacatoare:
-         mentinerea intotdeauna unei alimentatii echilibrata, bogata in fibre, vitamine si evitarea consumului de cantitati mari de grasime animala;
-         sa ai o alimentatie cat mai naturala posibil, cum este vegetarianismul:
-         du-te la mare si expune-te razelor solare, dar luand intotdeauna precautiile necesare:
-         consuma vitamina D, combinata cu ulei de peste.

Remedii populare pentru psoriazis

  • Amesteca ulei de arnica si ulei de masline; se incalzeste usor pana la fierbere. Apoi se lasa la racit si se aseaza pe zonele afectate.
  • Intinde de doua ori pe zi putin ulei de peste sau ulei vegetal presat la rece asupra pielii descuamate, ajuta in calmarea mancarimii si la eliminarea incet incet a scamelor.

Recomandari aditionale pentru psoriasis

  • Practicarea meditatiei.
  • Nu consuma carne rosie, pentru ca contine acid arahnoidic, ceea ce da nastere ca de multe ori psoriazisul sa se inrautateasca.
  • Evita sa acoperi cu carpe pielea cu leziuni deschise.
  • Mergi la mare si aseaza-te in nisip, asta timp de 7 zile.
  • Foloseste sapun fara miros, pentru ca mirosurile puternice aduc uscaciunea pielii si iritatii.
  • Se recomanda persoanelor cu aceasta boala, sa urmeze o dieta echilibrata evitand excesul de greutate.
  • Evita incaltamintea stramta deoarece poate cauza rani ale pielii sau unghiilor.
Psoriazisul este un lucru care trebuie luat serios in seama, obtinand toate informatiile disponibile cu privire la aceasta boala si tinand cont de fiecare simptom; si adu-ti aminte ca aceasta boala este de o recuperare lenta dar nu imposibila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu