26 oct. 2011

Remedii naturale contra gastritei

Gastrita poate fi cronica sau temporara. Se produce atunci cand se inflameaza peretii interni ai stomacului. De obicei, apare din cauza unei indigestii, un disconfort din cauza excesului de alimente sau obiceiuri nesanatoase atunci cand se ia masa.

Pentru a combate gastrita intr-o maniera naturala, poti apela la unul dintre aceste remedii:

- Prepara-ti apa de musetel. Datorita proprietatilor sale digestive, mustelul va fi un calmant eficient. Trebuie sa fierbi un pumn de flori de musetel intr-un litru de apa timp de 15 minute. Dupa ce strecori, lasa la racit si consuma lichidul rezultat de-a lungul zilei. Trebuie sa repeti in procedeul in fiecare zi, pana cand vei reusi sa ameliorezi gastrita.

- Alte remedii naturale impotriva gastritei sunt infuzii obtinute din diverse plante. Poti proba combinatii diferite. Una dintre ele este menta, fenicul si roinita, folosind cate o lingurita din fiecare planta. Anasonul, chimenul si cimbrul deasemeni reprezinta o combinatie minunata, dar si rozmarin, menta si cimbru. Ideal este sa consumi una dintre aceste infuzii, dupa fiecare masa.

NOTA: a se evita anumite lucruri care sunt cu adevarat daunatoare pentru stomac daca suferi de gastrita: nimic prajit, nici alcool, de asemeni scade consumul de cafea si suprima condimentele puternice.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu