22 aug. 2011

Merluciu in sos alb

                                            
Ingrediente 4 portii:                            
- 4 medalioane merluciu (dar poate fi sub oricare alta forma),
- 1 ceapa,
- 3 dinti usturoi,
- 2 linguri faina,                                                               
- 1 pahar apa,
- sare,
- patrunjel.

1. Caleste ceapa (care trebuie tocata foarte foarte fin), cand s-a calit bine adauga usturoiul tocat marunt.

2. Incorporeaza putin cate putin 2 linguri faina – mesteca pana cand se rumeneste, apoi adauga un pahar de apa mestecand continuu. (daca se formeaza cocoloase ai rabdare si mesteca cu grija pana dispar, sau pur si simplu le scoti mai apoi cu lingura).

3. Cand s-a format sosul, introducem pestele (avand mare grija pentru ca merluciul este un peste cu o carne frageda astfel incat se desface foarte usor) si il lasam aproximativ 10 minute.

4. Dam la o parte si presarsam patrunjel tocat.


O reteta supersimpla dar plina de savoare, merita sa o incerci!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu