3 aug. 2011

Ananasul


Este recomandat in dietele hipocalorice, in plus este nutritiv, medicinal si gustos.

Printre multe proprietati, se remarca faptul ca detine o enzima numita bromelina, asemanatoare enzimelor digestive care ajuta in digerarea proteinelor. Asadar daca planuiesti o masa copioasa, combinata cu anumite proteine, ajuta un stomac mai sensibil, si de asemeni favorizeaza digestia daca il mancam ca desert. Mancat intre mese, datorita fibrei sale, iti va da senzatia de satietate.

Continutul ridicat in vitamina C, ne indica faptul ca are proprietati antioxidante, necesare pentru evitarea infectiilor, combaterea imbatranirii premature (din cauza radicalilor liberi, stres sau alimentatie precara) si protejeaza impotriva cancerului (impreuna cu un stil de viata sanatos si cu exercitiu fizic).

Atentie insa daca ai ulcer sau gastrita pentru ca ananasul favorizeaza producerea de sucuri gastrice si poate sa iti provoace mai multe neplaceri, astfel incat ar fi mai bine sa te indrepti catre alte fructe decat acesta.

Truc pentru a iti da seama ca este copt: trage de unul din solzii sai. Daca se extrage cu usurinta inseamna ca este facut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu