22 iun. 2011

Colesterol

Colesterolul este o substanta pe care corpul o utilizeaza pentru a proteja nervii, a forma tesuturile  celulare si a produce anumiti hormoni. Ficatul fabrica tot colesterolul de care corpul are nevoie. Colesterolul de asemeni poate proveni direct din mancarea pe care o ingeram; de exemplu oua, carne si produse lactate. Excesul de colesterol poate avea un impact negativ asupra sanatatii noastre.

Termenul de colesterol sanguin se referă de fapt la 2 tipuri de lipide:

LDL (low density lipoproteine)  = lipoproteine cu densitate mică aşa numitul colesterol “rău”.
 Acesta provine de la grasimea animala pe care o mancam; ea se depoziteaza in artere producand embolie, infarct, arterioscleroza etc.

HDL (high density lipoproteine)= lipoproteine cu densitate mare acesta este colesterolul “bun”, care ne ajuta in curatarea arterelor.

Ce trebuie sa retinem este ca, colesterolul este bun, avem nevoie de el pentru functiile organismului, pentru creier, dar doar controlat.
Exista persoane al caror ficat produce mai mult colesterol decat este normal, avand cauze genetice, asadar este necesar ca acesta sa aiba si mai mare grija, curatind frecvent ficatul si mancand sanatos.

Cum scadem nivelul colesterolului:

-  mananca usturoi in fiecare zi;
-  consuma mere (marul este fructul carea juta cel mai mult la scaderea colesterolului rau);
-  mananca nuci, care deasemenea ajuta la reducerea colesterolului rau.

Pentru prevenirea cresterii colesterolului:

Fierbe:1 litru apa, 3-4 foi salata verde, 2-3 cozi de telina, 1 ceapa taiata in 4, 3-4 foi verzi de varza, 2 linguri de tarate de orez.
Fierbe totul timp de 10 minute. Lasa sa se raceasca si bea timp de 21 de zile de 3 ori pe zi cate un pahar.
+
Prima saptamana bea zeama de la o jumatate de lamaie.
A doua saptamana bea zeama de la o lamaie.
A treia saptamana bea zeama de la o lamaie si jumatate.


Daca ai colesterolul mare si in plus glucoza sau acid uric ridicat, :

  – pune intr-un vas 1litru de vin alb si un pumn mare de patrunjel proaspat.
Lasa-l acolo pana se pierde culoarea patrunjelului (aproximativ 15 zile) si bea o cescuta dimineata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu