16 iun. 2011

ADHD

Cate ceva despre ....ADHD (attention deficit hyperactivity disorder).
 
Multi dintre noi astazi din ce in ce mai mult ne confruntam cu faptul ca acasa sau la scoala, copilul nostru nu are stare, iar noi un stim cum sa reactionam. Se exagereaza punandu-se rapid eticheta ADHD, unui copil energic ce necesita poate doar mai multa joaca atunci cand nu mai poate fi atent. Se vorbeste despre copii hiperactivi si cu deficit de atentie.
Este un copil putin agresiv, nelinistit, obraznic, dar inteligent. Statisticile spun ca este un fenomen intalnit mai mult la baieti decat la fete

S-a descoperit deficienta de substanta numita L- carnitina dar si de magneziu si calciu. Astfel ca este absolut necesar sa crestem valorile acestora in alimentatie .

Ceea ce este cel mai IMPORTANT: renunta la excesul de zahar! Este rafinat, este alb (corpul nu este facut sa metabolizeze zaharul acesta). Zaharul e dusmanul calciului si magneziului.

L - carnitina o contine cel mai mult carnea rosie – carnea de vaca.

Alimente de consumat foarte importante pentru acesti copii:
-         soia,
-         nuci,
-         drojdie de bere - vitamine din grupul B.
-         creste consumul de peste, de omega 3, in special peste albastru care este fundamental pentru acesti copii.

De asemeni incearca o baie fenomenala: ulei de busuioc (il poti gasi il farmaciile naturiste) – pune 10 -12 picaturi in apa calda si lasa copilul sa se relaxeze 6-7 minute nu mai mult. Va fi mult mai linistit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu