16 iun. 2011

Andropauza

Andropauza – scaderea nivelului de testosteron la barbati


Incepe in jurul varstei de 45 de ani, insa este relativ pentru ca depinde de calitatea vietii si de alti factori.
Se manifesta prin:
- erectie scazuta si cu dificultate,
- oboseala, scaderea energiei,
- cresc grasimile corporale, in special pe abdomen,
- cresc riscurile cardiovasculare.
Barbatul incepe sa creada ca lumea s-a terminat, uneori putand cade chiar in depresie. (femeile suporta menopauza mai usor decat barbatii andropauza). Insa nu este asa; situatia incepe sa se schimbe iar medicii ne pot ajuta prin noi metode stiintifice, sa intelegem ce se intampla cu corpul nostru.
De asemeni cu un moral bun si ducand o viata echilibrata ne putem bucura de viata la orice varsta.

Cateva remedii simple si la indemana:

1. Laptisor de matca pentru cresterea numarului de testosteron: pe stomacul gol, dimineata, se ia foarte putin, pe un varf de scobitoare, de laptisor de matca si il pui sub limba, apoi il ingerezi usor, fara graba.

2. Mic dejun ideal: pune intr-un vas, lapte vegetal incalzit, 2 linguri de ovaz,  3 nuci (pe care le presezi cu un cutit), o lingurita  polen, o lingurita de miere si amesteca.

3. Naut - se mananca dimineata (este benefic atat pentru barbati cat si pentru femei) – contine triptofan – un aminoacid ce se sintetizeaza in serotonina – morfina naturala.
Il putem manca de exemplu fiert, cu ceapa si rosii sau facem un puré de naut cu seminte de sesam si ulei de masline si il acompaniem cu un biscuite de orez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu