16 iun. 2011

Alopecia

Alopecia la femei – caderea temporara a parului; caderea parului din cauze de stres, soc emocional, sau odata cu schimbarea anotimpului. Pentru a veni in ajutorul acestei neplaceri trebuie sa consumam o serie de vitamine pe care le putem lua din alimente ca:

*      Fruct de anghinare – mai exact coada acesteia, se curata si se mananca cruda. Avand numeroase proprietati benefice organismului (detoxifiant al sangelui, scade colesterolul, stimuleaza bila etc.) in cazul de fata, hraneste foliculul firului de par.


*      De asemeni trebuie consumat castravete care contine zinc si trebuie mancat in fiecare zi pentru a avea par si unghii pline de vitalitate.

*      Consuma mazare -  contine vitamina B1

*      Ridiche – contine fier


*      Clateste parul cu otet de orez sau otet de mere. Dupa ce spalam parul punem 2-3 linguri de otet in apa (e bun dezinfectant), si aplicam prin masaj. Mentine-l in acest fel timp de 20 de minute acoperind capul cu un prosop.
Otetul hraneste si stimuleaza cresterea parului, este bun de asemeni daca ai dermatita (afectiune a pielii, in cazul de fata a scalpului) pentru a dezinfecta si pentru a ajuta la caderea cojilor. La fel de util este si pentru parul gras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu