8 nov. 2011

Tratament si remedii ale ciupercii piciorului

Ciuperca piciorului poate deveni o boala cronica si foarte suparatoare. Poate aparea pe parcursul intregului an, desi vara creste volumul de sudoare care produce astfel umiditate, ceea ce faciliteaza reproducerea ciupercilor. De asemeni, in perioadele calduroase luam contact mai des cu piscine, saune, dusuri si alte zone publice, care pot fi contagioase.

De multe ori nici nu stim ca le avem, in special la unghii. Daca acestea sunt galbene este foarte probabil sa fie vorba despre ciuperci.

 

Ciuperci la unghii.

 Se mai numeste “picior de atlet” iar numele stiintific este tinea pedis si este vorba de o ciuperca ce se hraneste cu cheratina. Cheratina se regaseste in straturile superficiale ale pielii, de asemeni la unghii si par.

Ciuperca afecteaza zona dintre degetele piciorului, talpa si canturile. Tratamentul trebuie sa se aplice cat mai repede posibil avand in vedere ca este foarte contagioasa.

Pentru a o detecta cu usurinta trebuie sa observam culoarea unghiilor, dar pot aparea si roase sau taiate cu neregularitati.

 

Tratament, remedii naturale si sfaturi

 -         una dintre cele mai eficiente forme este aplicarea unei creme de bicarbonat de sodiu pe zonele afectate. In sodiu, care este o componenta a sarii, se regaseste unul dintre cele mai bune tratamente sau remedii;

-         la fel, otetul de mere, poate fi aplicat direct. O forma eficienta este sa inmoi picioarele in apa, sare si otet de mere 30 de minute;

-         inmoaie picioarele in apa de nuc, pot fi frunze de nuc sau samburele sau, fierte timp de 10 minute;

-    propolisul este foarte eficient in tratamentul ciupercilor picioarelor sau unghiilor;

-      preparat pe baza de usturoi macerat in ulei de masline timp de 3 zile este util pentru probleme cum sunt durerile. Se aplica uleiul direct pe zonele afectate;

-     elimina din dieta ta zaharul pentru ca acesta impiedica vindecarea oricarei tip de ciuperca;

-         adauga in mancare ghimbir; nu conteaza daca este praf sau radacina. Il poti pune in supe si mancaruri dar se poate prepara si infuzie ca si cum ar fi un ceai. Ghimbirul contine acid caprilic si este foarte bun impotriva ciupercilor;

-         mergi descult in apa marii;

-         nu imparti cu nimeni prosopul;

-      daca mergi la plaja, nu calca direct in nisip ci poarta sandale;

-         nu purta incaltaminte pe care nu ai utilizat-o multa vreme fara sa o speli in prealabil cu sapun si apa. De asemeni pune inauntru  talc antimiotic pentru cel putin 24 de ore.

Nu astepta rezultate rapide dar trebuie sa fii constant cu cele recomandate. Probeaza care remediu este mai bun pentru tine avand in vedere ca nu la toate persoanele efectele sunt la fel.

Pentru a preveni toate aceste neplaceri poti utiliza ca deodorant al picioarelor piatra de alaun, 100% naturala si cu efecte miraculoase.

In orice caz intotdeauna trebuie sa iti consulti medicul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu