5 nov. 2011

Acupunctura


Acupunctura este o tehnica medicala orientala, care provine din China si s-a popularizat in lumea occidentala in ultima decada.

Metoda a medicinii alternative, cu o vechime mai mare de 2500 de ani si tratand multiple probleme, boli si cu efecte pozitive inclusiv la nivel emotional, acupunctura este o tehnica ancestrala. Consta in stimularea unor puncte energetice specifice ale corpului utilizand ace foarte fine cu scopul de a vindeca si echilibra fluxurile de energie ale unei persoane.

In corpul uman exista mai mult de o mie de puncte, care folosite individual sau combinat, produc efecte diverse. Aceste puncte sunt canale de energie iar prin imbunatatirea fluxului, bolile dispar.

Cercetatorii orientali au demonstrat ca stimularea acestor puncte produc reactii in corp, in chimia sangelui, in functiile si in activitatea cerebrala. De asemeni s-a demonstrat ca efectele analgezice ale acupuncturii se datoreaza faptului ca acest tip de terapie stimuleaza producerea in corp de substante naturale asemanatoare morfinei, numite endorfine.

Printre bolile pe care le trateaza acupunctura:     

- dureri musculare
- nevralgii
- migrene
- artrita
- entorse
- spasme musculo-scheletice
- hipertensiune
- bronsite
- astm
- alergii
- tulburari menstruale
- depresie                                                                
- insomnie
- obezitate
- probleme gastrointestinale
- tulburari cardiovasculare
- boli metabolice
- dependente.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu