9 nov. 2011

Astmul si sarcina


Un studiu recent arata ca femeile insarcinate care consuma lactate si iaurt fara grasimi poate produce alergii bebelusilor.


De fiecare data apar noi studii care asociaza bolile infantile cu alimentatia si nutritia mamei pe parcursul sarcinii. Astfel ca la congresul anual “European Respiratory Society" bbc.co.uk/news/health se avertizeaza ca iaurtul fara grasimi poate aduce prejudicii copilului.

Cauza astmului infantil

Obiectul acestui studiu era sa se observe daca acizii grasi care se regasesc in produsele lactate pot proteja bebelusii contra dezvoltarii unor boli alergice.

Rezultatele obtinute demonstreaza ca, consumul de produse lactate de catre mama nu este asociat cu riscul astmului infantil sau rinitei alergice, daca nu chiar consumul acestora protejeaza in dezvoltarea acestor boli.

De asemeni, se avertizeaza viitoarele mamici despre consumul iaurtului fara grasimi, foarte recomandat in dietele pentru scaderea in greutate, ca la 1.6 dintre femei se dezvolta mai multe posibilitati ca bebelusii sa aiba rinita alergica si astm la sapte ani.

Chiar asa, responsabilii acestui studiu vor cerceta de ce aceste componente fara grasimi sunt responsabile de aceste tipuri de alergii, sau din contra, mamele care obisnuiesc sa consume acest tip de iaurt fara grasimi sa aiba obisnuinte alimentare comune, care ar putea explica aceste boli alergice ale copiilor lor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu