10 feb. 2012

Intrebari si mituri despre executia abdomenelor


Intrebari si mituri despre executia abdomenelor

Dupa experientele profesionale ale unui numar important de specialisti in fitness si intretinere corporala, am recompilat cateva raspunsuri la intrebari care preocupa in mod special:

“Executia abdomenelor slabeste?”

Este un mit si o mare minciuna. Pentru a reusi sa pierzi in greutate si sa slabesti, cel mai important este sa faci cardio sau exercitii cardiovasculare (exercitii fizice moderate sau usoare pe o perioada medie/mare de timp). Ca o persoana sa scada in greutate, trebuie sa piarda mai multe calorii pe zi decat ingereaza si sa efectueze exercitii de cardio (alergare, inot, bicicleta…).
Exemplu: pentru a arde aceleasi calorii pe care le are o gogoasa, prin intermediul abdominalelor, te asteapta cam 5 ore de munca extenuanta. Prin intermediul cardio: vreo 20 de minute.

“Facand abdominale se reduce volumul abdomenului, sau burta?”

Nu. In mod normal (exceptand anumite patologii), se produce efectul de “burta” prin acumularea de grasime in zona abdominala. Executia de abdomene intareste musculatura si peretele abdominal care ne ajuta in protectia organelor interne, dar cum am vazut mai inainte nu arde grasimea. Datorita acestui fapt, executiile abdominale nu reduc volumul “burtii”.

Exista un aspect interesant cu privire la aceasta intrebare. Intarirea si fortificarea muschilor abdominali produce hipertrofie (o crestere a volumului muscular), de aceea poate exista o crestere a volumului in zona abdomenului. Iar ceea ce se vede la nivel superficial este datorita faptului ca nu se elimina grasa acumulata, astfel incat trebuie sa insotim exercitiie cu antrenament cardio.

“Avand muschi abdominali puternici, impiedica mai apoi sa facem burta?”

Nici acest lucru nu este adevarat. Avand peretii abdominali puternici ne ajuta in protejarea organelor interne, echilibrului si in miscarile cotidiene.
Grasimea care se acumuleaza in zona abdominala se depune extern, pe peretele abdominal, astfel incat oricat de puternici am avea muschii, daca avem un indice mare de grasime, va creste volumul.

“Sunt suficiente executiile doar pentru partea centrala a abdomenului?”

Nu. Muschii abdominali sunt grupati in superiori, mediani, inferiori si oblici; si este absolut necesar sa fie lucrati. Toti acestia impreuna formeaza peretele abdominal si intervin in numeroase miscari si in echilibru. Lucrand doar zona centrala se poate crea un dezechilibru ce poate da nastere unor probleme fizice si de sanatate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu