19 dec. 2011

Imbunatateste-ti memoria, somnul si sistemul nervos: nu bea apa noaptea


Rinichii, in medicina chineza apartin unui tip de energie care corespunde sistemului nervos, memoriei, temerilor si eliminarii toxinelor.

S-a demonstrat ca sarea, carnea si fructele de mare sunt dusmanii rinichilor. La fel, a nu bea apa este alt dusman al rinichilor.

Daca nu se bea apa, rinichiul poate intra in disfunctie. Fara indoiala, apa trebuie bauta pe timpul zilei, noaptea, rinichii trebuie sa se odihneasca.

Bea apa dimineata pe stomacul gol

Apa bauta pe stomacul gol este un obicei sanatos, inclusiv, clatirea gurii fara a te spala pe dinti si apoi inghitita, poate ajuta in reactivarea sistemului imunitar conform anumitor teorii homeopate.

A bea in exces apa este contraproductiv, potomania (dorinta de a bea lichide in exces) putand provoca chiar moartea.

Este bine sa bei dimineata pe stomacul gol unul-doua pahare de apa, dar niciodata inainte de a dormi sau pe timpul noptii, pentru ca iti va afecta sistemul nervos si odihna in general.

Noaptea rinichii trebuie sa se odihneasca, desi in realitate niciodata nu se odihnesc dar ritmul lor scade realizand ca energia corespondenta sa se poata dedica in imbunatatirea sistemului nervos, memoriei, in afara faptului ca se va dormi mult mai bine pentru ca nu va trebui sa te trezesti pentru a urina pe timpul noptii.

Incearca asta timp de o saptamana si te vei simti mult mai bine, dar in orice caz inainte de a practica toate aceste recomandari consulta-ti medicul.

Cata apa trebuie sa bei

Este recomandabil a nu se bea apa in exces, nu mai mult de 2 litri si jumatate vara si un litru si jumatate iarna.

Aceasta cantitate include toate lichidele pe care le bei: sucuri, bauturi gazoase, ceaiuri si altele. Intotdeauna trebuie sa bei cel putin un pahar de apa pura pe zi, poate fi pe stomacul gol dimineata sau dupa-amiaza, nu impreuna cu mesele principale.

Depinde de asemeni de activitatile pe care le realizezi, sporturi, greutate corporala, clima si alti factori, dar media sugerata este cea mai convenabila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu