14 dec. 2011

Ulcerul stomacului si dieta acestuia

Ulcerul se prezinta prin formarea unei rani sau aparitia acesteia, in orice zona a aparatului digestiv si in conturul sau suprafata pielii organismului. De aceea ulcerul poate fi intern sau extern.

Aici se va face referire la ulcerele care se prezinta in sistemul digestiv.

Persoana afectata prezinta inflamatii constante in mucoasa aparatului digestiv. Producand afectiuni pe baza de de stres, ulcerul inflamat aduce leziuni importante daca nu este tratat la timp.

Ulcerele sunt deficiente ale mucoasei gastrointestinale care se produc din cauza unei insuficiente protectii ale mucoasei din cauza fragilitatii acesteia, o proasta irigare sanguina sau datorita unor factori cu caracter infectios sau alergic.

Cele mai frecvente simptome ale ulcerului stomacului:

- aciditate, digestii dificile, pierdere in greutate, durere dupa ce s-a mancat, voma cu sange, foame si o senzatie de gol in stomac, senzatie de satietate: incapacitatea de a bea mult lichid, scaune negre si lipicioase sau cu sange, oboseala.

Cateva cauze ale ulcerului stomacului

Predispozitie genetica – factorii genetici sunt foarte importanti cand se da diagnosticul.

Anomalii ale secretiei de acid si pepsina – in jur de 30 – 40% dintre pacientii cu ulcer duodenal au nivelul secretiei acizilor mai mari decat limitele normale.

Refluxul bilei si sucului pancreatic – se crede ca acizii biliari si enzimele pancreatice sunt factori agresori care dau loc la ulceratii gastrice la anumiti pacienti.

Relatia dintre stres si ulcere – multi specialisti in probleme gastrointestinale asigura ca tractul digestiv este relationat in mod direct cu tensiunile psihologice.

 

Vindecarea ulcerului

Este o boala cu un frecvent caracter cronic, ale carui simptome lejere la inceput se transforma in dureroase, ajungand in a produce voma cu sange ceea ce sperie bolnavul. Pentru a contratara acest rau, se mananca cartofi fierti sau amestecati cu lapte.

 

Dieta in ulcer

Ceea ce trebuie evitat:
-         ingrijorarea si depresia
-         condimente picante
-         mancaruri grase
-         consumul de peste, fructe de mare
-         conserve sau produse cu conservanti
-         prajelile
-         prajituri, inghetate, bauturi acidulate, etc.
-         ciocolate, carnuri, oua
-         margarina, untul, etc.

Ce trebuie sa se consume:
-         extract de patlagina si coada calului
-         ulei de masline
-         ulei de ricin
-         lapte proaspat in fiecare dimineata cu biscuiti integrali
-         apa de ghiara pisicii.

Acestea sunt doar cateva sfaturi  si nu ilocuiesc vizita la medicul tau, care este cel mai in masura sa te trateze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu