4 nov. 2011

Vanata


Cred ca oricine a observat cum vinetele absorb uleiul atunci cand sunt gatite. Si trebuie sa stii ca la fel face cu colesterolul din corp.

Textura si consistenta vinetei este ca un burete. Si de fapt, asa este pentru ca plasa sa de fibre actioneaza asupra intestinului nepermitand sa se depoziteze colesterol sau alte deseuri. Pentru a beneficia de aceste caracteristici interesante ar trebui sa fie consumata cu seminte si piele (bine spalate).

Fibra sa, nu numai ca reduce colesterolul dar ajuta si la reglarea tranzitului intestinal si reducerea nivelului de glucoza in sange.

Vanata este unul dintre cele mai lejere alimente (18 kcal per 100 g) si contine potasiu, un mineral esential pentru a mentine echilibrul hidric al corpului care permite evitarea retentiei de lichide.

Aceasta leguma din familia solanaceelor este folosita cu succes in aproape orice tip de dieta.

Pigmentii care dau culoarea vanata, se numesc antocianine, avand o mare putere antioxidanta, ceea ce ne ajuta in reducerea deteriorarilor aduse de radicalii liberi. Mai mult, acesti compusi protejeaza vasele sanguine. Antocianina este asociata de asemeni cu franarea eliberarii de histamina, de aceea vinata este foarte indicata in cazurile de alergie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu