7 nov. 2011

Tratamentul natural pentru alergii

Dintr-un anumit motiv, sistemul de imunitate ne avertizeaza ca in jurul nostru se afla un potential dusman, poate fi parul animalului tau de casa, polenul schimbarilor anotimpurilor, acarienii, excrementele gandacilor, etc.

Atunci, cand se inspira sau ne punem in contact cu una din aceste substante se elibereaza un anticorp, care este o proteina. Dupa ce este detectat, sistemul de imunitate incearca sa distruga musafirul nepoftit.

Pentru a distruge substanta, care devine un alergen, se elibereaza histamina si substante chimice suplementare, care dau nastere la lacrimari, inrosirea ochilor, mancarime, stranut, dureri de cap.

In acel moment, aplici un antihistaminic pentru a combate simptomele. Dar asta nu te va vindica, ci mai degraba va ascunde sensibilitatea la alergeni.

Centrul producator de histamina se regaseste in creier, langa centrul somnului si din acest motiv produce somnolenta. Antihistaminicele care nu produc somnolenta, pot produce aritmii cardiace.

Este cazul astmului bronsic, care apoi poate influenta ritmurile cardiace. Atat pentru astm dar si pentru rinita alergica, principalii alergeni sunt acarienii si excrementele de gandaci.

Acarienii din cearceafuri trebuie eliminati spalandu-le la 50 de grade. La fel cu perdelele si covoarele, trebuie aspirate zilnic, de preferat cu aspiratoare cu filtre de apa.

Gandacii trebuie eliminati din casa, acest lucru fiind fundamental pentru vindecarea astmului bronsic si rinita alergica.

Antihistaminice pentru simptome

Un antihistaminic poate calma simptomele alergiei si reactiile alergice, inclusiv anumite alergii alimentare, dar nu le poate vindeca.

Statistica spune ca copiii prezinta o mai mare incidenta in alergiile alimentare, fara indoiala, pana la 20% dintre adulti prezinta alergii la anumite alimente cum sunt fructele de mare, lactate, gluten, arahide si altele.

Simtpomele alergiei alimentare pot fi gastrointestinale, pe piele, scaderea tensiunii, hemoragie si pot provoca chiar moartea.

Diverse tipuri de alergie

Alergenii sunt nenumarati si persoana alergica trebuie sa se previna tot timpul. Rinita alergica este tipul de alergie foarte suparatoare care poate exista tot anul sau un anumit anotimp si nu exista prevenire eficienta.

Se intampla la fel cu alergiile pielii care se produc in contact cu diverse substante comune si este dificil de prevenit.

Atat pentru rinita alergica cat si pentru astmul bronsic, moxibustionul aplicat in punctele de acupunctura sunt foarte eficiente. Nu functioneaza la 100% dintre pacienti, dar nu exista nici o medicina 100% eficienta, insa poate vindeca intr-un procentaj de mai mult de 40%.

Electroacupunctura a demonstrat ca poate detecta diferite tipuri de alergii si ajuta in detectarea unui mai bun diagnostic si tratament naturist.

Tratamentul natural

Printre tratamentele naturale pentru alergii poate fi luata in considerare hidroterapia in cada cu apa calda. Trebuie ca temperatura sa fie ridicata insa atat incat pielea sa nu se arda sau sa sufere deteriorari.
Cu ajutorul unui termometru asezat in gura, temperatura corpului trebuie sa ajunga la 38 de grade timp de 5 – 10 minute, pana cand se ajunge la 30 de minute.

Baile dezintoxicante nu trebuie sa fie mai multe de trei pe saptamana. Nu trebuie sa te simti slabit, iar daca se intampla asa, tratamentul trebuie intrerupt. Da-ti un  termen de doua – trei luni pentru a vedea rezultate. Dupa prima luna poti face acest tip de baie o data pe saptamana.

Urzica liofilizata in capsule te poate ajuta. Urmeaza instructiunile recomandate de laboratorul care le-a produs. Urzica nu actioneaza imediat, pentru a resimti efectele pot trece 3 – 4 zile.

Bromelina, care provine din ananas este un bun adjuvant pentru alergii. Extractul sau consumul de suc de ananas pe stomacul gol te va ajuta sa combati si sa vindeci alergiile.

Clorura de magneziu va contribui in mod semnificativ in favoarea ta.  Un plic de 30 gr dizolvat intr-un litru de apa consumand 7 linguri de doua ori pe zi, va indeparta simptomele alergiei in mod treptat.

Gaseste puncte dureroase la nivelul fetei si fa-ti masaj cu varful degetelor in fiecare zi, pana cand nici o zona sau punct al fetei va fi dureros. Acest masaj fa-l pentru aproximativ 5 minute.

Consuma zilnic vitamina C, impreuna cu oricare dintre mesele principale, timp de 3 luni. 1,000 miligrame vor fi suficiente.

Incearca sa nu mananci produse in conserva sau prefabricate, timp de cel putin trei luni.

Consuma drojdie de bere, aproximativ 8 comprimate pe zi distribuite in doua – trei doze, impreuna cu mancare.

Consuma bicarbonat de sodiu, un varf de lingurita inainte de a dormi, dizolvat in 250 ml de apa.

Elimina din dieta ta zaharul, cel putin o luna de zile, la fel si lactatele.

Daca vei urma aceste recomandari, vei vedea ca merita efortul si tratamentul natural pentru alergii va fi eficient. Par multe recomandari insa tu incearca sa urmezi cat mai multe dintre ele.

Despre toate aceste informatii consulta-te intotdeauna cu medicul tau, care este cel mai in masura sa te sfatuiasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu