23 nov. 2011

Proprietatile armurariului

Armurariul, Silybum marianum, este o planta cu o istorie impresionanta ca fiind protectoarea ficatului. Desi este utila si in durerile de cap, nevralgii si anumite alergii, atentia s-a centralizat asupra efectelor sale de protectie si regenerare ale ficatului.

Silimarina este principalul compus protector al ficatului pe care armurariul il contine. Acest compus prezent in principal in seminte, actioneaza ca un antioxidant in celulele ficatului protejandu-le de pagubele cauzate de radicalii liberi. Silimarina creste de asemeni capacitatea ficatului de a se regenera prin producerea de noi celule sanatoase si imbunatateste capacitatea ficatului de a elimina toxinele din organism.

Numeroase studii confirma efectele benefice ale silimarinei in cazurile de hepatite cronice, ciroze sau degenerari ale ficatului gras. Efectele cele mai dramatice se produc in cazurile de ciroza si de hepatita toxica.

Cunoscuta de asemeni si cu denumirea de ciulinul laptelui, ajuta in neutralizarea prejudiciului adus de intoxicatiile cu alcool, de asemeni combate efectele ciupercilor otravitoare, incluzand Amanita phalloides, mortala, care din cate se stie contine toxina cea mai periculoasa pentru ficat.

Asadar, aceasta planta este remediu in problemele hepatice, protejand viscerele si regenerandu-i celulele. Se utilizeaza ca si complement in tratamente cu o gama ampla de boli si tulburari, de la steatoza, hepatita si bolile vezicii biliare, pana la icter, intoxicatii cu ciuperci otravitoare pentru ficat, si afectiuni in care organul se regaseste stresat, datorita unei infectii sau excesului de alcool.

Datorita faptului ca imbunatateste functia hepatica, armurariul favorizeaza circulatia sanguina abdominala, de la zona genitala si a corpului in general, si de aceea se recomanda si in tratamentul menstruatiei abundente, hemoroizi, varice si pierderi de sange nazale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu